Steun ons en help Nederland vooruit

Introductie Hugo

Het is tijd om de volgende kandidaat voor te stellen: nummer vijf op de lijst, Hugo van Kooten!

Geplaatst door D66 – Rhenen op donderdag 4 januari 2018

Mijn naam is Hugo van Kooten, 36 jaar, gehuwd, 2 kinderen. Na mijn studie Bedrijfskundige Informatica (Groningen, 2006) heb ik een aantal jaren in Utrecht gewoond. In 2015 ben ik teruggekeerd naar mijn roots te Rhenen, want heb tot mijn studietijd in Rhenen gewoond. Nu ik hier weer woon, besef ik te meer dat Rhenen een mooie plek is om te wonen. Ik geniet van Rhenen met haar dorpse gezelligheid, stadse allure en historie.

Op het gebied van werk ben ik een aantal jaar business consultant geweest op het gebied van onder andere informatiebeveiliging, risicomanagement en IT. De afgelopen jaren ben ik werkzaam als risk manager bij Rabobank voor processen op het gebied van IT, informatiebeveiliging, continuïteit en uitbesteding.

Ik heb al sinds mijn studietijd veel interesse in politiek en ik volg graag de landelijke politiek. Mijn inhoudelijke interesse daarin is breed, maar privacy, IT, financi├źn/belastingen, duurzaamheid vind ik extra belangrijk. Ik geloof in de eigen kracht van mensen, maar voldoende hulp voor diegene die dat nodig hebben. Ik vind een vrije en een duurzame samenleving belangrijk. Nu de gemeente steeds belangrijkere taken krijgt vanuit het rijk en provincie, zie ik dat lokale politiek meer betekent voor haar burgers. Daarom zet ik graag mijn kennis in voor D66 en Rhenen.