Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 10 juli 2017

Jan Willem Langenbach gekozen tot lijsttrekker Gemeenteraadsverkiezingen 2018

De nieuwe lijsttrekker voor D66 bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 is Jan Willem Langenbach. Hij werd unaniem gekozen door de leden van D66 afdeling Rhenen op 29 juni in het Huis van de Gemeente Rhenen.

Jan -Willem is 19 jaar en is hiermee de jongste lijsttrekker voor D66 in Nederland. Dit laat onverlet dat Jan-Willem al 4 jaar politieke ervaring heeft opgedaan in de Jongerenraad Rhenen, waarvan 2 jaar als voorzitter. Hij studeert scheikunde en daarnaast is hij voor vele Rhenense inwoners een bekend gezicht door zijn werkzaamheden bij Albert Heijn. Jan-Willem: “ Het sociaal-liberale gedachtegoed spreekt mij aan. Het progressieve karakter en het optimisme van de partij hoort wel bij mij. Vanuit de Jongerenraad heb ik gezien dat politiek er echt toe doet. Hier wil ik mijn bijdrage aan leveren. Ik ga, samen met onze leden, enthousiast campagne voeren en heb dan ook vertrouwen in een mooi resultaat voor D66  in Rhenen!”

De verkiezing van de lijsttrekker is de eerste stap van D66 op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen. Een werkgroep van leden werkt aan het verkiezingsprogramma. In het najaar vindt de presentatie plaats. Dan zullen ook de verkiezingen voor de andere plekken op de lijst gehouden worden.